keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Motivaation puutetta

Äääääh, miks tää meni taas tämmöiseksi.. Viime viikko oli niin hyvä alku ja viikonlopun herkuttelusta huolimatta olin ylpeä itestäni. Toisaalta.. punnitsinpa itteni kun olin porukoiden luona kyläilemässä ja sanon että ei olisi ehkä kannattanut. Vaikkei paino periaatteessa ole koskaan merkinnyt mulle paljon, tärkeintä on se miltä näyttää ja tuntuu, mutta toi kirpaisi aika paljon kun tajusin että kesän jälkeen on tullut ainakin 5 kiloa lisää! Tietysti tiedän mistä se johtuu ja tiiän että oon ollut laiska treenaamaan ja sitä innokkaampi syömään mutta.. jotenki en silti uskonut että kiloja tulisi noin paljon "yhtäkkiä". Hyvä juttu tässä kuitenkin on se, ettei ne kilot kumminkaan näy kauheesti mun vartalossa. Mitä nyt reidet vähän kasvaneet, käsivarsien kiinteys vähentynyt ja pientä pömppömahaakin välillä.
        Lisäksi tässä mun "uudessa epäterveellisessä ruokavaliossa" sivuvaikutuksina on vielä mahan pömpöttäminen/turvotus, heikko olo aamuisin sekä satunnaiset mahakivut ja huonovointisuus. Mitä siis saan tästä herkkujen syönnistä? Onko se todella sen arvoista syödä joka päivä niin kuin tekee mieli ja kärsiä seuraukset.. ei ole mun mielestä ainakaan kun ajattelee asiaa. On vaan niin hemmetin vaikea syödä terveellisesti kun poikaystävällä ei ole minkäänlaiasta käsitystä terveellisestä ruokavaliosta. Tai ainakaan sillä ei ole intoa jättää mitään herkkuja pois.. Arvatkaa onko vaikeaa syödä jotain salaattia ja ruisleipää kun toinen herkuttelee naaman eessä jäätelöllä, suklaalla, pizzalla, hamppareilla ja vaikka millä! Huoh.. on vaan otettava itteään niskasta kiinni ja tehdä lupauksia mitkä pitää. Parasta olisi varmaan aloittaa puhumalla poikaystävälle siitä, kuinka paljon oikeasti arvostan terveellisyyttä ja haluaisin jättää turhia epäterveellisyyksiä pois. Mä tiedän ettei se todennäköisesti ymmärrä ainakaan täysin, mutta ei sen tarvitsekaan. Pääasia on mitä mä itse haluan ja pysyn motivoituneena kauemminkin kun viikon. Aloitetaan nyt ainakin sillä, etten tänään sorru mihinkään herkkuihin. Harmi kun kouluakin on niin myöhään ettei meinaa löytyä aikaa tai jaksamista treenaamiselle. Mutta pyrin nyt aluksi ainakin siihen kahteen-kolmeen kertaan viikossa.
        Herkkuja pitäisi syödä harvemmin jo senkin takia, että ne maistuvat sitten paremmilta. Viikonloppuna voi hyvällä omalla tunnolla nautiskella jos arkipäivät on syönyt terveellisesti. Tähän mä pyrin! :)


16 kommenttia:

  1. Mulla on samankaltaisia ajatuksia/tavoitteita, jäänpä seurailemaan blogia (joskin anonyymisti kun en ole saanut aikaiseksi tehdä mitään tunnusta).

    Toi on kyllä varmasti ikävä tilanne kun toinen mässäilee mitä haluaa. Sun kannattaisi vaan ottaa rohkeasti asia puheeksi ja kertoa kuinka tärkeää pieni elämäntapojen muutos herkkujen osalta olis sulle ja kuinka kiva juttu olis jos sun poikaystäväs vois antaa sulle siinä vähän tukea ainakin alkuun. Eiköhän se ymmärrä :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että jäät lukemaan! Kyllä mäki uskon että saan poikaystävän ymmärtämään, ja kyllä tää tästä varmasti lähtee taas käyntiin. :)

      Poista
  2. Mä en kyllä myöskään osaa oikeen pitää näppejäni erossa, jos poikkis vieressä syö karkkia. Vaikka tiedän, että siitä karkin mättämisestä tulee vaan huono olo. Kamalaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh niimpä, mukavaa et muilla samoja ongelmia :D

      Poista
  3. Mullakin on vähän ongelma noitten herkkujen kanssa, ku muut vetää niitä naaman edessä :D Onneks oon nykyään oppinu, että se muutama pala pizzaa/suklaata ei kaada koko projektia, vaan pelkällä kokonais kalorimäärällä on väliä :)

    Kiva blogi, jään seurailemaan!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäki oon huomannut ettei herkku sillon tällön oikeastaan vaikuta vaan just se määrä paljo yleensäkin syö. :P Kivaa kiitti! :)

      Poista
  4. Muuten tosi kivan oloinen blogi, ja olisin liittynyt lukijaksikin, mutta kaipaisin vähän parempaa kirjoitusta. Kappalejaot isommaksi, pilkut paikalleen jne. Ehkä tulen myöhemmin katsomaan, jos näyttäisi paremmalta. :) Ihan näin kehittävänä palautteena. :) Kiva aihe kuitenkin ja ihanaa, että tää ei ole mikään "tahdon painaa 35kg"-blogi.

    http://kokeilemua.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakentavasta palautteesta! Yritän jatkossa kiinnittää enemmän huomiota oikeinkirjoitukseen. Tulee nää blogitekstit aina kirjoitettua jotenkin hätäisesti tarkistelematta.. yripämpä panostaa. :)

      Poista
  5. Oon ite päässy yli kaikista herkuista, mitä nyt pari kertaa viikossa sallii jotain roskisruokaa! Itellä on auttanu raaka karkkilakko! Se että ei saa syä karkkeja tekee paljon, sillä muita herkkuja ei edes yleensä syödä, joten alkaa syödä terveellisemmin ilman herkkuja:-) Ainaki itellä on tällanen.. Kaikki epäterveellinen nykyään ällöttää ja ei tee mieli, voi vaikuttaa myös se että oon alkanu treenaan enemmän ja se tsemppaa siihen että ei tuu herkuteltua "treenausta nollille".. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sulla on onnistunut herkuista eroon pääsy! Itekin olen joskus kokeillut karkki -ja herkkulakkoja ja päässytkin aika hyvin irti siitä "kierteestä". Pitäis varmaan kokeilla nyt uudestaan, edes pari viikkoa tai kuukaus. Toisaalta nyt on joulukin tulossa ja kaikkea, etten varmaan ihan absoluuttista linjaa viitsisi ottaa. Sitä mäkin että treenausta vaan lisää ja edes semmonen "lakko" ettei syö karkkia kun esim kahtena päivänä viikossa. :P

      Poista
  6. enpä oo ennen päätyny tälläseen kuntoilublogiin :D ihan mielenkiintoisia juttuja kyllä! itelläki toi herkuttelu ollu aina ongelma, mutta eipä niitä ilmankaan voi elää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva että jotain uutta sulle :D joo niimpä eihän niitä kokonaan voi pois jättää vaikka mikä ois =D

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista