perjantai 16. marraskuuta 2012

Kiloklubi

Käytän itse satunnaisesti sivustoja Kiloklubi.fi sekä Heiaheia.com. Ajattelin tässä esitellä vähän tuta kiloklubia, että miten se toimii ja onko siitä hyötyä yms.

Netti on täynnä kaikenlaisia laihdutussivustoja ja kalorilaskureita, mutta itse olen tykästynyt tähän kiloklubiin. En ole mikään ahkera kaloreiden laskija mutta tykkään seurata kuitenkin syömisiäni. Ruokien merkkaaminen kiloklubiin antaa tietoa syönkö tarpeeksi vihanneksia, saanko päivittiäin ruoasta tarpeeksi kuituja ja rasvoja, paljonko kaloreita minun tulisi saada päivässä ja missä suhteessa saan rasvoja, proteiinia ja hiilihydraatteja. Mielestäni kiloklubi ei ole paras/tarkin mahdollinen kalorilaskuri, mutta se riittää mulle ihan hyvin. Kiloklubi on siis myös ilmainen.


Kiloklubissa on erikseen ruoka -ja liikuntaosiot. Lisäksi "edistyminen"-sivulle voi merkata painoaan ja katsoa edistymistä. Foorumikin kiloklubista löytyy.

Ruoka:

Ruokaoisossa on viikkokalenteri, johon merkataan päivittäin ruuat aamiaisesta iltapalaan. Jokaisen aterian kohdalla lukee, kuinka monta prosenttia sen tulisi olla koko päivän kalorimäärästä. Ruoka-aineita ja reseptejä voi hakea oikealla puolella olevassa hakukohdassa. Omiakin reseptejä voi tehdä, jos listasta ei löydy etsimäänsä.
Vasemmalla ylhäällä on päivän energialaskelmat. Sivusto suosittelee tietyn määrän kaloreita päivässä sen mukaan, miten on omiin tietoihin merkannut tavoitteitaan, kuntoaan, painoaan yms. Suosituksena on myös tietty määrä energiavajetta, jos on määritellyt itsensä laihdutusliikkujaksi. Jos haluaa pysyä mitoissaan, mutta vain esim. kiinteyttää, energiavaje on 0. Mun mielestä noi suositellut kalorimäärät menee jotenkin ihan pieleen, koska itseni olen määrittänyt laihdutusliikkujaksi ja silti saisin syödä muka 1745 kaloria päivässä..? En siis katso noita suosituksia paljon.. Olen pyrkinyt siihen n. 1500 kaloriin (tai alle) päivässä, koska olen huomannut ettei muuten ainakaan mitään lähde pois.
        Neljä palloa kertovat ruoan laadusta, eli paljonko pitäisi päivittäin saada kasviksia, energiaa ja kuituja. Lisäksi on "herkut"pallo, joka kertoo jos syö liikaa epäterveellisiä ruokia. Pallo on punainen, jos määrä on liian vähän, oranssi jos se on ok, ja vihreä jos määrä on hyvä. Palloja klikkaamalla saa näkyviin laatikon, jossa selitetään tarkemmin määristä ja suosituksista.
Lisäksi pallojen alapuolella on H2O-kohta, jonne voi merkata juomansa vedet. Itse en ole näitä jaksanut merkkailla.
Oikealla ylhäällä olevaan palloon tulee näkyviin päivänä saatujen hiilihydraattien, rasvan, proteiinin sekä alkoholin suhteet.








Liikunta:


Liikunnatkin etsitään hakusanalla ja merkataan viikkokalenteriin. Tässä ei mun mielestä ole tarpeeksi vaihtoehtoja. Tai siis niitä eri liikunnanmuotoja on tuolla listoissa aika rajoitetusti. Mutta kyllä tähänkin saa sunnilleen oikeat määrät ym. Itselläni ei tää liikuntaosio ole ollut niin kovassa käytössä kun toi ruoka, koska tykkään enemmän merkata liikkumisia toiseen sivustoon (heiaheia). Tässä näkee kuinka paljon kaloreita kuluu missäkin urheilulajissa sekä sivuston antamat suositukset vasemmassa ylänurkassa. Liikunnan laatu -kohdan neliöt kertovat milloin on tarpeeksi hyvä kulutus, määrä, teho sekä vaihtelu. Neliöitä klikkaamalla saa taas lisätietoja näkyviin.
Oikealla ylhäällä on pallo, josta näkee aerobisen -, lihaskunto -sekä liikkuvuusharjoittelun suhteet.

Edistyminen:


Tänne voi merkata omaa painoaan ja vyötärönympärystä sekä seurata edistymistä käyrällä, jossa näkyy myös määritelty tavoitepaino. Kaavion alla näkyy joka päivälle oma energiansaannin pylväs. Sivusto antaa lisäksi ajan, millä on mahdollista saavuttaa tavoitepaino. Oikealla ylhäällä näkyy oman painon sijoittuminen asteikolle alipainosta ylipainoon.

Itse tykkään Kiloklubista ja tunnen että se on auttanut mua syömään terveellisemmin ja oikeita määriä. Joskus laitan jopa seuraavalle päivälle ruoat valmiiksi niin, että kaikki Ruoan laatu -pallukat tulevat vihreiksi, ja pyrin syömään sen mukaisesti. On hauska kokeilla miten oikeasti pitäisi syödä jotta saisi kaikki tarpeelliset ravintoaineet. En pystyisi suoraan sanottuna noudattamaan tiukkaa ruokavaliota, sillä tykkään liikaa herkuttelusta enkä ota ruoka-asioitakaan liian vakavasti. Kiloklubia käytän vain satunnaisesti esimerkiksi silloin, kun on kova halu ja motivaatio terveelliseen elämään tai laihtumiseen/kiinteyttämiseen/lihasten kasvattamiseen. Suosittelen tätä kaikille, jotka ei ota ruokavaliota tai muuta liian vakavasti, mutta haluaa kuitenkin tarkkailla kalorimääriä ja suosituksia terveellisemmän elämäntyylin saavuttamiseksi. Kannattaa kokeilla!

2 kommenttia:

  1. Voi kun kiva blogi! :) Ja tuo sivusto vaikuttaa helpolta ja kivalta:)

    http://saijis.blogspot.fi/

    VastaaPoista