tiistai 4. joulukuuta 2012

Mikä saa liikkumaan ja mikä jäämään kotisohvalle?

Törmäsin tämmöseen kivaan haasteeseen Lauran blogissa, ja päätin kopsata tänne itsellenikin. Ideana on listata kolme asiaa, jotka innostaa liikkumaan ja kolme asiaa, jotka saavat jäämään kotisohvalle. Tehkää toki itsekin kaikki ketkä haluaa! :)

Mikä saa liikkumaan?

1. Pään sisäinen kuva itsestä paremmassa kunnossa.
Välillä tulee vaan ajatelleeksi, kuinka paljon oikeasti haluaa parempaan ja timmimpään kuntoon. Mietin, kuinka hyvältä musta tuntuu sitten kun tavoitan ihannemittani ja voin olla täysin tyytyväinen kroppaani. Se kuva motivoi.

2. Hyvän olon tavoittelu
Tiedän, että aina treenin jälkeen, ja koko sen loppupäivän musta tuntuu hyvältä. Saa huokaista ja todeta että on tehnyt hyvän treenin ja loppupäivän saa ottaa iisimmin. Muutenkin Liikunnan jälkeen on aina rento ja ihana olo. Säännöllinen liikunnan harrastaminen auttaa jaksamaan muutenkin paremmin eikä tee mieli vaan löhöillä kotona. Sen takia jo tekee mieli treenata.

3. Parempiin elämäntapoihin kurottelu
Tämän herkkujen ja löhöilyn täyteisen syksyn jälkeen tulee pakoltakin fiilis, että nyt on pakko tehdä jotain. Liikunnan harrastaminen ehkäisee myös epäterveellisten ruokien syömistä, koska ei tee mieli pilata hyvää treeniä roskaruualla.

Mikä saa jäämään kotisohvalle?

1. Väsymys
Joskus vaan väsyttää ihan hirveästi, varsinkin pitkän koulupäivän jälkeen. Silloin ei vaan millään jaksa lähteä kuntoilemaan. Väsymykseen vielä yhdistettynä pimeys ja kylmyys niin ei toivoakaan treenauksen aloittamisesta.

2. Muu tekeminen
Jos on kaikkea muuta hommaa, mitä pitäisi saada aikaiseksi, kuten koulutehtäviä, siivoamista, blogin päivitystä yms niin ei ole halua/jaksamista lisätä vielä lisää toimintaa kalenteriin. Muu tekeminen voi tarkoittaa myös "turhaa tekemistä" eli jotain mitä tekee sillä hetkellä mielummin kuin hikoilee salilla tms. Esimerkiksi hyvän sarjan tai leffan kattominen, tai toisen ihmisen kanssa aikaa viettäminen saattavat joskus viedä voiton liikunnasta...

3. Huonovointisuus
Tietystikään kipeänä ei kannata lähteä treenaamaan, eikä usein edes tekisi mieli. Joskus ajoittainen päänsärky, vatsakivut tai muuten heikko olo saavat jäämään makoilemaan kotisohvalle.

2 kommenttia: